Piškotki in Pravila zasebnosti spletne strani

Piškotki

Stran uporablja t.i. 'piškotke' – to so male tekstovne datoteke, ki so postavljene na vaš računalnik in omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Zagotavljajo tudi anonimne podatke o vašem obisku z uporabo Google Analytics. Če želite onemogočiti piškotke je najboljši način za to kar v vašem brskalniku (onemogočite piškotke). Vse podrobne informacije o tem boste našli v “Pomoči” vašega brskalnika. Več informacij o piškotkih najdete na spodnjih povezavah:
https://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/documentation/opinion-recommendation/files/2012/wp194_sl.pdf

 

Pravica zasebnosti, GDPR in kakšne spremembe prinaša za posameznika?

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V zasledovanju te vrednote sta Evropski parlament in Svet sprejela novo Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR, v nadaljevanju: Splošna uredba), ki je pričela veljati maja 2018.  Splošna uredba velja za vse upravljavce v EU, ki uporabljajo ali kakorkoli obdelujejo osebne podatke, postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU, nekatera podrobnejša vprašanja pa so v Sloveniji dopolnjena še z delno veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), druga vsebinska in postopkovna vprašanja pa bodo urejena še v novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Splošna uredba je skladno s svojim poslanstvom, ki se nanaša predvsem na vzpostavitev transparentnosti obdelave osebnih podatkov, skrbnega in poštenega ravnanja upravljavcev in obdelovalcev osebnih podatkov, vsekakor prinesla tudi  izboljšanje vaše uporabniške izkušnje z nami.

Odgovorno ravnanje in skladno delovanje z osebnimi podatki, ki nam jih zaupate, je za KEMIKAL več kot le izvrševanje zakonodaje, je naša zaveza in obljuba.

V nadaljevanju vam predstavljamo kako se kot upravljavec osebnih podatkov  zavezujemo k zaupanju in spoštovanju vaše zasebnosti.

 

Kako smo v KEMIKAL-u pripravljeni na varstvo osebnih podatkov?

V KEMIKAL-u spoštujemo zasebnost naših strank, zato z vašimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z veljavno zakonodajo ter internimi akti družbe. Skladno z navedenim bomo v KEMIKAL-u skrbeli, da poleg osebnih podatkov, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, obdelujemo le tiste osebne podatke, ki jih resnično potrebujemo, da vam zagotavljamo produkte in storitve najboljše možne kakovosti. Posameznike, ki nam bodo pa celo posredovali privolitev za obdelavo osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, priprave prilagojenih ponudb ali vabljenja k tržnim raziskavam, bomo ob samem posredovanju podatkov podučili o posameznem namenu uporabe danih osebnih podatkov kot tudi z vsemi ostalimi pravicami, ki jih ima skladno z veljavno zakonodajo. 

 

KEMIKAL d.o.o., Ljubljanska cesta 43A, 1241 Kamnik | 01 8310 900 | narocila@kemikal.si | © 2020