PODJETJE KEMIKAL SE UKVARJA ŽE 40 LET Z IZDELKI ZA DOM IN AVTO

Začetki podjetja KEMIKAL segajo v leto 1980, ko je z obrtniško dejavnostjo pričel oče. Obrt je pričel v Domžalah s pomočjo enega delavca. Začetki so bili zelo težki, vendar je s kvaliteto in napornim delom tudi to premagal. Pričel je z izdelovanjem enega proizvoda PULITOL PASTA (pasta za umivanje rok), ki se uporablja v industriji.
Leta 1988 sem obrt prevzel sam in ustanovil podjetje KEMIKAL. Ambicije, da povečam podjetje so se kaj kmalu porodile in pričel sem z razvojem izdelkov. Leta 1990 smo pričeli z razvojem sredstev za čiščenje vetrobranskih stekel, pralna in čistilna sredstva za gospodinjstvo. Takrat je bilo v podjetju zaposlenih 5 delavcev.
Leta 1995 so se pokazale težnje, da povečamo obseg našega poslovanja. Dodali smo nove izdelke, kot so: Pulitol gel in zaščitna krema Pulitol.
Delavnica v Domžalah je postala premajhna za naše potrebe, zato smo leta 1999 kupili poslovne prostore v Kamniku, kjer še vedno obratujemo. Leta 2000 smo začeli proizvajati tudi antifrize za avtomobile in razširili blagovno znamko ZIMAX z zimskim kompletom, odmrzovalcem stekla, odmrzovalcem ključavnic in strgalom za led. Sedaj podjetje zaposluje 9 ljudi.
Naši izdelki temeljijo na kvaliteti in prijaznosti do okolja ter do ljudi.
KEMIKAL d.o.o., Ljubljanska cesta 43A, 1241 Kamnik | 01 8310 900 | narocila@kemikal.si | © 2024